U SAD-u uhićeno 19 članova bande koja je krijumčarila oružje

U SAD-u je zbog krijumčarenja oružja uhićeno 19 članova nasilne bande iz Harlema, čiji se članovi zovu "The Goodfellas", javlja NY Daily News.

U velikoj tajnoj operaciji uhvaćeni su sumnjivci koji su oružje skrivali u poštanskim sandučićima i odvodnim kanalima, a sami sebi su davalili šarolike nadimke poput " Gospodin Nedodirljivi" ili "Predivlji Willie".

U istrazi, u kojoj su sudjelovali djelatnici njujorške policije, FBI-ja i ured Okružnog tužitelja na Manhattanu, je zaplijenjena i poveća količina oružja, uključujući i Tec-9, kineske poluatomatske vojne puške.

Privedeni su osumnjičenici, neki neki i mlađi od 18 godina, optuženi zbog posjedovanja oružja, urote, ugrožavanja dobrobiti djece i trgovine oružjem, a neki i zbog pokušaja ubojstva.

Ovom akcijom razbijena je jedna od najnasilnijih bandi u središnjem Harlemu, koja se nije bavila preprodajom narkotika, već je nabavljala oružje za preprodaju, ali i za zaštitu vlastitog teritorija. Članovi bande oružje su skrivali na javnim mjestima, ali i u privatnim domovima.

Banda je oružje nabavljala iz Virginije, koja je dugogodišnji dostavljač oružja za područje New Yorka. Gradonačelnik Bloomberg nedavno je u Virginiji svakom od šestorice demokratskih kandidata za državni Senat, koji podržavaju strogu kontrolu oružja, donirao po 25 tisuća dolara.

Policija je kretanje i djelatnosti bande pratila od 2007. godine.

Pročitajte više