U SAD-u uhićeno dvoje osumnjičenih za pokolj nad Hrvatima u Trusini

DVIJE osobe su uhićene u SAD-u zbog sumnje da su počinile pokolj u mjestu Trusina kod Konjica u BiH u kojem je ubijeno 22 Hrvata. Prema prvim informacijama koje prenosi Federalna televizija uhićeni su Rasema Handanović, zvana Zolja, i Edin Džeko, oboje podrijetlom iz Gacka koji su tijekom rata bili pripadnici postrojbe Zulfikar.

Iako je Federalna televizija navela da se očekuje njihovo brzo izručenje BiH, Tužiteljstvo u Sarajevu je odbilo komentirati hoće li izručenja biti.

Handanović i Džeko su uhićeni u sklopu akcije u kojoj su u srijedu u Sarajevu uhićene još četiri osobe osumnjičene za pokolj 22 osobe hrvatske nacionalnosti u selu Trusina kod Konjica, počinjen u travnju 1993.

U akciji uhićenja osumnjičenih za ovaj pokolj je pretražen i stan u Sarajevu kojim se koristi general Sefer Halilović, ratni načelnik Glavnog stožera Armije BiH, koji je također osumnjičen za ratni zločin u Trusini. Njemu je suđeno pred Haškim sudom zbog zločina nad Hrvatima u Hercegovini, ali je oslobođen optužbi. Sada je zastupnik u Parlamentu BiH.

Pročitajte više