U Sanaderovom stilu ništa novo: "Ostao arogantan i bahat"

KONZULTANTICA i trenerica komunikacijskih vještina i fiziognomije prof. Ljiljana Buhač je za Index prokomentirala nastup Ive Sanadera na Forumu u Austriji te najavljuje kako bi nam se bivši premijer mogao vratiti u politiku, ali će, najvjerojatnije, početi s aktivnostima izvan Hrvatske.

"Sanader ostao vjeran svojem stilu - aroganciji i bahatosti", kazala je Buhač te dodala kako se bivšem premijeru vratilo samopouzdanje. Kaže da se Sanader, okružen zaštitarima, ponašao kao filmska zvijezda, a pokazao je i da mu odgovara velika pažnja novinara.

Sanader se ponašao teatralno

"Uspravno držanje, podignuta  ramena, napuhana prsa, ruka u džepu uz manekenski smijeh (lažnjak) pokazao je svoju superiornost, aroganciju i bahatost", kazala je Buhač i dodala da se bivši premijer ponašao teatralno, jer je izbjegavao pitanja, ali i jasno pokazao da želi da ga novinari prate.

Primjećuje i kako Sanadera stres nije zaobišao što se može vidjeti po njegovoj kosi koja je znatno slabija i prorijeđena. "Svojim držanjem jasno je pokazao da stoji čvrsto na nogama i da se ničega ne boji", kazala je Buhač, ali je po odgovorima primijetila i kako bivši premijer nije baš imun na osjetljiva pitanja.

Bivši premijer je još uvijek ranjiv i uvrijeđen

"Odgovarao je na rubu povišenog tona, bila je vidljiva njegova ljutnja i pojačano crvenilo u licu. To ukazuje da mu je kratki fitilj", rekla je Buhač i dodala da je "bahat u hodu i drzak kada on kontrolira komunikaciju", ali i "tankih živaca kada nema nadzor nad komunikacijom". To pokazuje kako je bivši premijer još uvijek ranjiv i uvrijeđen.

Sanaderova izjava da "psi laju, a karavane prolaze"  pokazuje da se Sanader na političku scenu, vjerojatno neće vratiti u Hrvatskoj, već će to pokušati izvana. Samo pojavljivanje u Austriji, pak, pokazuje da se bivši premijer nije oprostio od političke aktivnosti.

Pročitajte više