U SDSS-u skromno, s tortom na kojoj je traktor. Pogledajte što kaže Pupovac

Foto: D.T,

INDEX uživo od 19 sati prati događaje u stožeru SDSS-a u sjedištu stranke u Zagrebu. Na treće izbore za Europski parlament prvi put samostalno izlazi Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), listu predvodi Milorad Pupovac. Ova je stranka imala jednu od najboljih kampanja za ove izbore, a osim glasova Srba iz Hrvatske, očekuje se i podrška građana Srbije i BiH, koji imaju hrvatske dokumente. 

 > Kretanje rezultata uživo

> Uživo iz SDP-a

> Uživo iz HDZ-a

> Uživo iz Amsterdamske

> Uživo iz Pametnog

> Uživo iz START-a

> Uživo iz Bandićevog stožera

> Uživo iz Živog zida

Tijek događaja iz minute u minutu pratite na Indexu

20:49 "Broj birača koji je glasao za SDSS je znatno veći od broja koji je za nas glasao prije pet godina. Svakako imamo razloga biti zadovoljni", rekao je Pupovac dodajući da ih je kampanja učinila vidljivim te da imaju dobre osnove za novi početak stranke. 

"Rezultat je to promjena u politici i u našem društvu gdje lijeva politika slabi i desna jača", rekao je Pupovac o uspjehu desnih ekstremnih stranaka, no dodao je da ga veseli rezultat platforme Možemo koji su izašli iz "zagrebačkih okvira". 

20:44 U stožeru je veliki pano na kojem su prikazane fotografije uništenih plakata SDSS-a.

20:20 U stožeru SDSS-a je torta na kojoj je traktor sa zastavama Hrvatske, EU-a i Srbije. Tu su i dva slogana "Rođeni jednaki" i "Europa je Evropa".

20:00 I dalje su glavna tema birališna mjesta u Srbiji i BiH. Naime, Državno izborno povjerenstvo je moralo znati za veći interes građana u Srbiji za glasanje, a ovako je u Australiji i SAD-u gdje je registrirano oko 1700 birača bilo isto glasačkih mjesta kao u Srbiji gdje ih je malo više od 27 tisuća. 

19:30 Okupilo se dvadesetak ljudi, a raspoloženje nije loše  

19:00 Danas se u Srbiji glasalo za hrvatske predstavnike, a na biralištima, i to dva u Beogradu, a dva u Subotici, stvarale su se ogromne gužve. U stožeru se mogu čuti optužbe na račun Državnog izbornog povjerenstva koje nije odradilo svoj posao. 

Pročitajte više