U Sheratonu se sutra održava dobrotvorna večer za razminiranje Hrvatske

DOBROTVORNA večera ´Noć tisuću večera´, čiji je prihod namijenjen razminiranju Hrvatske, održat će se u subotu, 7. prosinca, u zagrebačkom hotelu ´Sheraton´.

Prihod od prodaje ulaznica, čija je cijena 500 kuna, te donacija prikupljenih na samoj večeri, uvećat će se i donacijama kanadske i vlade Sjedinjenih Američkih država, te još petinom ukupnih sredstava koja se u sklopu projekta ´Noć tisuću večera´, upravao prikupljaju u 35 zemalja svijeta, priopćeno je iz Američke trgovačke komore u Hrvatskoj (AmCham) koja je i jedan od organizatora.

Dobrotvorna večera u Hrvatskoj dio je svjetske kampanje kojom se žele prikupiti sredstva za razminiranje pet zemalja ´najzagađenijih´ minama, među kojima je i Hrvatska.

Glavni pokrovitelj dobrotvorne večere u Hrvatskoj je Diners Club Adriatic, a u organizaciji sudjeluju AmCham, kanadski i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Dennis A. Snider i veleposlanik SAD-a Lawrence G. Rossin.

Inače, građani i tvrtke svoje donacije mogu uplatiti na žiro-račun 2484008-1100825544, koji je u Raiffeisen banci otvorila Američka trgovačka komora.

Sva prikupljena sredstva bit će uručena Hrvatskom centru za razminiranje.

Prošle je godine zagrebačka večera proglašena najuspješnijom u projektu ´Noć tisuću večera´ i na njoj je prikupljeno 127.000 kuna.

Pročitajte više