U Sinju čovjek na čovjeku u crkvi. Svećenik: Nadam se da nitko nema koronu

Foto: Milan Šabić/Pixsell

CRKVA U SINJU je danas bila ispunjena vjernicima od kojih je većina nosila zaštitne maske, ali neki nisu iako su stajali tik jedni pored drugih.

Obred pričesti je na poziv gvardijana Franjevačkog samostana fra Ante Čove održan nakon mise u dvorištu i klaustri crkve.

Fra Ante je, pozivajući na pričest u dvorištu crkve, rekao kako je potrebno tako postupiti jer će tijekom pričesti doći do "cirkulacije vjernika", a u dvorištu je šire i bit će manje kontakata te je vjernicima poručio: "Strpite se i razumite!"

"Moram pred vama izjaviti da nisam dosljedan i da sam neposlušan. Ja sam se sve do jutros u 11 držao okvira i nastojao sačuvati sebe i vas, sad sam sve prekršio. Nadam se da ona koja nas je dosad čuvala i pratila (Gospa), da će nam i danas pomoći, zapravo da će biti vitezica poput našeg slavodobitnika (alkarskog) Ive Zorice ili našeg ravnatelja KBC-a (Julije Meštrović) koji se trudi zajedno sa svojim ljudima da pomogne oboljelima, ili naš župan (Blaženko Boban), naša domaćica gradonačelnica (Kristina Križanac) i načelnici, naš nadbiskup i provincijal", naveo je.

"Vitezu je svejedno hoće li živjeti ili umrijeti"

Izrazio je uvjerenje da su svi svećenici i vjernici koji su se okupili na svetoj misi pokazali svoje viteštvo "jer vitezu je svejedno hoće li živjeti ili umrijeti pa smo se nakon onog komoda u samostanskom dvorištu svi zbili u crkvu, možda i ne pitajući se je li onaj pored mene bolestan".

"Ja se nadam da nismo bolesni, iako bi bilo dobro upamtiti gdje smo bili 15. kolovoza od 11:05 do 12:30, pa ako se nešto pojavi, da se možete obratiti i u mom uredu dati podatke", rekao je fra Ante Čovo na kraju mise u Sinju.

Tijekom mise u crkvi nije bilo tradicionalnog obreda u kojem vjernici, pružajući ruku jedini drugima, izražavaju mir.

Pročitajte više