KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Sisačko-moslavačkoj županiji 61 novi slučaj zaraze koronavirusom

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI u protekla 24 sata zabilježena je 61 osoba oboljela od zarazne bolesti covid-19, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima 19 osoba je s područja Petrinje, 18 iz Siska, sedam iz Kutine, četiri iz Hrvatske Kostajnice, po tri osobe iz Gline, Popovače i Novske, dvije iz Velike Ludine te po jedna osoba iz Martinske Vesi i Lekenika.

Županijski stožer civilne zaštite ponovno upozorava na potrebu dosljednog pridržavanja mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera.

Datumi cijepljenja mogu varirati

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je da će stanovnici Sisačko-moslavačke županije, koji su među prvima cijepljeni protiv koronavirusa, drugu dozu cjepiva primiti krajem ovog i početkom idućeg tjedna.

"Riječ je o datumima 23., 25., i 26. siječnja te drugim datumima. U jednom od tih dana cijepit će i dr. Sanja Musić Milanović, kao i drugi epidemiolozi, liječnici drugih specijalnosti i drugi stručnjaci HZJZ-a", priopćio je HZJZ, odgovarajući na velik interes medija u vezi s nastavkom cijepljenja protiv koronavirusa na području Sisačko-moslavačke županije.

Napominju i da zbog situacije na terenu datumi cijepljenja mogu varirati te se dogovaraju iz dana u dan.

Pročitajte više