U Sisku nema novozaraženih, kreće korištenje ozona u dezinfekciji

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U SISAČKO-moslavačkoj županiji danas, četvrti dan zaredom, nema koronavirusom zaraženih osoba, a u suradnji s tvrtkom M Ozon pokrenuta je inicijativa za moguće korištenje ozona u dezinfekciji prostora u sisačkoj bolnici.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je kako su u zadnja 24 sata ozdravile dvije osobe pa je broj pozitivnih na koronavirus pao na 13, koliko ih je bilo početkom travnja.

Od ukupno 32 oboljela s područja županije do sada je izliječeno 19 pacijenata. U izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice, gdje se nalaze teži bolesnici, trenutno su samo dva pacijenta, a svi ostali su na kućnom liječenju.

"Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih stanovnika. Potrebno je poštivati propisane mjere zaštite, kao i mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva", ističu iz Stožera.

U suradnji sa sisačkom tvrtkom M Ozon, koja je proizvođač ozona, pokrenuta je inicijativa o projektu mogućeg korištenja ozona u dezinfekciji prostora i opreme u sisačkoj Općoj bolnici.

Ukoliko pilot-projekt pokaže dobre rezultate, ta će se metoda koristiti i u drugim zdravstvenim ustanovama.

Pročitajte više