U sklopu Varaždinskih baroknih večeri izveden barokni balet

Na 33. varaždinskim baroknim večerima (VBV) večeras je berlinski barokni glazbeni teatar Compagnie Fontainebleau and Ballet Baroque izveo program "Čarolija baroknog kazališta" u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu. L

Tako je prvi put na Varaždinskim večerima izveden barokni balet, i to Georga Friedricha Haendela "Il Pastor fido" iz 1712. i Terpsichore. Također su izvedena tri intermezza "Pimpinone" Georga Philippa Telemana i suita iz baletne opere "Les Indes galantes" Jeana-Plilippea Rameaua.

Dirigent i umjetnički ravnatelj berlinskog baroknog teatra je Egon Mihajlović, redatelj i koreograf Niels Badenhop. Uloge tumače Monika Eder kao Vespetta i Thomas Ruf kao Pimpinoni. Ansambl Compagnie Fontainebleau sastoji se od 16 glazbenika koji sviraju na izvornim glazbalima, a Ballet Baroque od šest plesača.

Egon Mihajlović završio je redoviti i poslijediplomski studij povijesna glazbala s tipkama u Frankfurtu. Kao dirigent nastupio je s brojnim orkestrima, istodobno snimajući za televizijske i radijske postaje u zemljama u kojima je gostovao.

Compagnie Fontainebleau utemeljio je 1994. i to je jedinstven međunarodni ansambl koji povezuje sve scenske barokne umjetnosti.

(Hina) bed jn

Pročitajte više