U Slavonskom Brodu 21°C, a u Osijeku 6°C. Meteorologinja objasnila kako je to moguće

Screenshot: RTL

Snijeg je paralizirao Europu. Od Velike Britanije i Njemačke do BiH kaos je u zračnom prometu. Promjena vremena već je zahvatila i dobar dio Hrvatske, a temperature su naglo pale.

I dok su u kopnenoj Hrvatskoj sada temperature blizu nuli, tijekom dana zabilježeni su nevjerojatni podaci. Na istoku zemlje u dva obližnja mjesta bila je drastična razlika u temperaturi, u jednom čak tri puta viša.

Konkretno, riječ je o Osijeku i Slavonskom Brodu, dva grada koja dijeli zračna udaljenost od svega 70-ak kilometara. I dok je Brođane grijao ugodni 21 stupanj, Osječani su se smrzavali i mjerili su tek 6 stupnjeva. 

RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš objasnila je zašto je Posavina bila značajno toplija od ostatka Slavonije.

"Posavina je i jučer i danas uz južinu bila najtopliji dio zemlje. Temperatura je tako danas dosegnula 24 stupnja, a zanimljiva razlika utjecaja same južine vidjela se danas na razlici temperature između Slavonskog Broda i Osijeka. U SLavonskom Brodu je puhao umjeren sjeverozapadnjak i temperaturu 'napuhao' do 21 stupanj, dok je u Osijeku temperatura bila 15 stupnjeva niža i tamo je sjeverac ipak učinio svoje", istaknula je Ćurkov Majaroš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.