U Slavonskom Brodu uhićen 25-godišnjak. Odgovarat će zbog mučenja i smrti psa

BRODSKO-POSAVSKA policija izvijestila je kako je jučer uhitila 25-godišnjaka koji je kazneno prijavljen zbog sumnje da je ubio psa.

Iz policije kažu da je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Radi se o zvjerstvu koje je počinjeno sredinom svibnja. Policija je 20. svibnja zaprimila dojavu putem aplikacije E-policija, da je u Slavonskom Brodu, u Budakovoj ulici pronađen zavezan i uginuli pas. "Nastavak upornog i kontinuiranog rada policijskih službenika Policijska postaje Slavonski Brod urodio je plodom te je otkriven počinitelj kaznenog djela", pohvalili su se iz policije.

Aktivisti objavili slike

Aktivisti iz udruge Animalex dobili su u inbox slike i lokaciju na kojoj se nalazio mrtav pas. Osoba koja im je to poslala napisala im je i adresu osobe za koju sumnjaju da je vlasnik psa. Bilo je to 22. svibnja.

'Budući da smo vidjele da ste imale odličnu suradnju sa policijom u Slavonskom Brodu u slučaju usmrćenog staforda, odlučile smo se Vama obratiti sa ovim slučajem za pomoć. Još jedan pas vezan za ogradu na način da se ne može osloboditi, na mjestu na kojem ga je gotovo nemoguće uočiti, u krugu Đure Đakovića, blizu firme Elektromont. Psa je pronašao radnik i očito je da se radi o vlasničkom psu. Tamo je sigurno više od dva tjedna, budući da je već u raspadajućem stanju. Pokušale smo očitati čip, ali nismo uspjele. Također, dobile smo informaciju o mogućem vlasniku psa. Psa na toj adresi nema. Adresa je... Šaljem Vam slike i unaprijed se zahvaljujem", stoji u poruci koju je dobila udruga i koja je poručila svima da takve slučajeve prijavljuju policiji.

Pročitajte više