Danas se vide pravi razmjeri štete nakon snažne eksplozije na Ugljanu

Foto: PIXSELL/Sime Zelic

TEK je jutro otkrilo razmjere snažne eksplozije koja je sinoć u Preku na otoku Ugljanu gotovo do temelja uništila jednu kuću i većim dijelom još dvije. U krugu od 150 metara oštećeno je još najmanje desetak kuća, a tragovi izbijenih prozora, vrata, cigle te komadi betona razbacani su po vrtovima i maslinicima jedne od najprometnijih ulica u Preku.

Navodno je eksplodirala plinska boca, ali službeni uzrok tek će biti utvrđen nakon očevida, koji je počeo jutros u deset sati, piše lokalni portal Naši školji. Vlasnik kuće u kojoj je došlo do eksplozije završio je u zadarskoj bolnici. Iz policije su potvrdili da je 75-godišnji muškarac teže ozlijeđen.

 

"Pravo je čudo što nitko od susjeda ili slučajnih prolaznika nije ozlijeđen"

"Riječ je zapravo o tri kuće u nizu, a ova u sredini u kojoj se dogodila eksplozija potpuno je uništena. Druga također ima velika oštećenja, ali najvažnije je da nitko od susjeda ili slučajnih prolaznika nije ozlijeđen. Zapravo je to pravo čudo", komentirao je načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je sinoć odmah došao na mjesto nesreće i jutros pomaže u organizaciji raščišćavanja okolnih ulica i parcela.

Podsjetimo, eksplozija u središtu Preka dogodila se u subotu u 18:39, a čula se u okolnim mjestima na otoku i u središtu Zadra.

Pročitajte više