U Solinu došao posuditi brašno pa batom zatukao bračni par. Osuđen je na 40 godina

Foto: Facebook

VRHOVNI sud potvrdio je presudu Višeg kaznenog suda kojom je u drugom stupnju Luki Juretiću smanjena rekordna kazna od 50 godina zatvora za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušaj ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu, javlja Dalmatinski portal.

Juretić (26) je tako pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. Kako se radilo o visokoj kazni zatvora, imao je pravo na dva žalbena postupka. 

Sudac Dinko Mešin u siječnju 2020. izrekao mu je dosad najstrožu kaznu u Hrvatskoj. Smatrao je da je kazna primjerena težini djela. 

Žena se pravila mrtva, preminula tri mjeseca kasnije

Teška kaznena djela dogodila su se 24. siječnja 2019. godine u Solinu. Juretić je pozvonio na vrata susjeda od kojih je tražio brašno za palačinke. Kada je ušao u stan, batom za meso i čekićem izudarao je 87-godišnju Senku Uvodić, a nakon toga i njenog supruga Vicenca, koji je sjedio u dnevnom boravku.

Udario ga je ukupno 12 puta po glavi, i to pet puta batom za meso i sedam puta čekićem. Na kraju je tako izmasakriranog 92-godišnjaka ubo još i nožem u trbuh. Iz stana je, utvrđeno je kriminalističkom obradom, uzeo jedan ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice. 

Nesretna žena se pravila da je mrtva te je nakon što ih je susjed i opljačkao otpuzala kroz otvorena vrata i pozvala pomoć. Uspjela je i reći tko ih je napao, a tri mjeseca kasnije je umrla u bolnici.

Pročitajte više