U Solinu otvoreni radovi na izgradnji dviju zgrada po POS-ovu programu

Ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić i solinski gradonačelnik Zvonimir Hrgović danas su u Solinu svečano otvorili radove na izgradnji dvaju objekata po Programu društveno poticane stanogradnje. L

Riječ je o izgradnji dviju zgrada na solinskom području Priko vode koje će imati ukupno 42 stana, a čija je cijena 855 eura po kvadratu. Radove će na obje zgrade izvoditi splitska tvrtka "Lavčević", nadzor i konzalting će obavljati zagrebačka tvrtka "Arhing trade". Rok izvođenja radova je 14 mjeseci.

Ministar Čačić tom je prigodom kazao da se u Solinu počinje s izgradnjom prvih stanova poticane stanogradnje na splitskom području. "Sudeći po svemu Solin će postati najveće gradilište, ne samo u Dalmaciji, nego i u Hrvatskoj. Prema sadašnjim najavama i potpisanim predugovorima, na području Solina moglo bi se graditi više stanova nego što se u ovom trenutku gradi u Zadru, pa čak i u Zagrebu", kazao je ministar Čačić.

"Na području Solina priprema se oko 500 stanova, Split je pred početkom izgradnje 500 stanova, a na lokacijama koje su nam ponuđene i za koje već postoje predugovori izgradit će se još dvjestotinjak stanova, te na lokaciji Kile još najmanje 500 stanova. Na užem području Solina i Splita možemo tijekom ove godine očekivati izgradnju između 1500 do 2000 stanova, što je točno dva puta više nego što je bila godišnja produkcija stanova za tržište između 1990. i 2000. godine", rekao je Čačić. Najavio je da će se uskoro graditi još jedna zgrada s 18 stanova za koju već postoji građevinska dozvola, te da je u planu još jedna s istim brojem stanova za koju se očekuje građevinska dozvola.

Ministar Čačić je ustvrdio da građani Splita iskazuju velik interes da na taj način riješe svoje stambeno pitanje, dodajući da će taj projekt pomoći i gospodarstvu Dalmacije u cjelini.

Gradonačelnik Solina Zvonimir Hrgović pozvao je građane da se jave na natječaj koji je otvoren prije desetak dana, te će trajati još oko mjesec i pol dana. Na anketu koja je organizirana prije dvije godine javilo se, po njegovim riječima, oko 60 ljudi.

(Hina) žviš mć

Pročitajte više