U Splitu je voda i dalje mutna, a sad se zamutila i u Omišu i Sinju

Ilustracija: 123rf

VODA u Splitu, makar prema onome što se može vidjeti u medijima, ispada najmutnija u državi. Lani se mutila u tri navrata po tri-četiri dana, a zamutila se i posljednjih dana. Nije čak pomogla ni smjena direktora Vodovoda Drage Davidovića. Voda se, naime, i dalje muti.

Kako je sanitarna inspekcija protiv splitskog Vodovoda pokrenula prekršajni postupak zbog toga što nisu osigurali ispravnu vodu u roku od 24 sata za vrijeme posljednjih zamućenja, danas je naručena voda iz Sinja. Plan je bio da cisterna dostavi vodu po gradskim četvrtima. No ispostavilo se da je voda iz Sinja mutna kao i ona u Splitu.

Splitski Vodovod kontaktirao je kolege u Omišu, no i tamo isti problem. Voda je također mutna. Tijekom dana pokušalo se naći rješenje, ali bez uspjeha. Voda je, očito, mutna u cijeloj Dalmaciji.

Splićani tako neće dobiti čistu vodu dok se ova iz Jadra ne odmuti. Normalizacija se očekuje tijekom sljedećih dana. Inače, po zakonu se potrošači moraju obavijestiti kada je voda mutna, odnosno, kada se moraju izdati mjere za korištenje. Tako je i splitski Vodovod obavijestio potrošače da se voda mora prokuhati. Što je s ostalima?

Pročitajte više