U Splitu koaliraju HČSP, HB, HDRS i HD

Hrvatska čista stranka prava (HČSP), Hrvatska demokratska republikanska stranka (HDRS), Hrvatski blok (HB) i Hrvatski demokršćani (HD) objavili su na današnjoj konferenciji za novinare da su potpisali predizborni dogovor i da zajednički izlaze na lokalne izbore za splitsko Gradsko vijeće. L

Predsjednik HČSP-a Luka Podrug kazao je da su oni alternativa aktualnoj vlasti koja je, po njegovim riječima, dotaknula dno nedemokratskim ponašanjem i krađama.

Rekao je da su u toj koaliciji kvalitetni ljudi koji nisu bili na vlasti, ali su se dokazali radom i znanjem. Dopredsjednica HB-a Ljubica Vrdoljak istaknula je kako će ta koalicija biti važan čimbenik za sastavljanje gradske vlasti, te najavila da će se koalicija zauzeti za podizanje spomenika Ivanu Pavlu II. u Splitu.

Predsjednik HDRS-a Mirko Budimir rekao je da svojim biračima obećavaju samo rad, red, suze i znoj zbog, kako je rekao, vrlo teška stanja u gradu Splitu.

Predsjednik Hrvatskih demokršćana u Splitu Ante Šošić je vrlo kritički govorio o gradskoj vlasti i izrazio nadu kako to može promijeniti novonastala koalicija.

S konferencije za novinare pozvali su Hrvatsku stranku prava (HSP) da s njima iziđe na lokalne izbore. Ako sami budemo sudjelovali, očekujemo 15 posto glasova, dodali su i naglasili da je njihov izborni slogan: "Zaboravite vlastite probitke i skrbite se za zajedničko dobro."

(Hina) xmerc yvkn

Pročitajte više