U Splitu se sprema veliki prosvjed protiv Istanbulske i to dan uoči glasanja u saboru

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL (Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta)

U SPLITU će se prosvjedovati 12. travnja, dan prije glasanja o ratifikaciji Istanbulske konvencije u saboru. O čemu se radi danas su novinarima objasnili bivša gradska vijećnica iz redova HDZ-a Sanja Bilač te ostali iz organizacije prosvjeda. 

"Inicijativu su pokrenuli sami građani jer želimo dati svoj stav o neslaganju s ratifikacijom konvencije. Smatramo da se na krivi način želi nametnuti rodna ideologija", kazao je Ivan Dželalija.  

Prosvjedovat će dan uoči ratifikacije u saboru

"Izražavam svoje nezadovoljstvo ratificiranjem Istanbulske konvencije. Riječ je o ideologiziranju odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, oduzimanju prava roditeljima da odgajaju svoju djecu. Uzmimo stvar u svoje ruke, spriječimo ratificiranje", pozvala je Sanja Bilač. 

"Ne želim da Hrvatska ratificira Istanbulsku konvenciju. Prosvjed ćemo organizirati dan uoči saborskog izglasavanja. Želimo poručiti saborskim zastupnicima, pogotovo onima koji se deklariraju kao demokršćani i zalažu za demokršćanska načela, da poštuju birače i glasaju onako kako to njihovi birači očekuju jer su radi njih tu u saboru", kazala je Kristina Bašić. 

U Splitu se već prosvjedovalo protiv Istanbulske konvencije prije pola godine. Među govornicima je tada bila Sanja Bilač, ali i profesor Matko Marušić, jedan od utemeljitelja splitskog HDZ-a, koji je, nezadovoljan naputkom šefa stranke Andreja Plenkovića da se glasa za ratifikaciju, prije tjedan dana istupio iz stranke. 

 

Pročitajte više