U Splitu uklonjeni plakati s fotografijom generala Gotovine

SPLITSKI komunalci uklonili su plakate s fotografijama generala Ante Gotovine postavljene na pročelju zgrade Hrvatske čiste stranke prava na Narodnom trgu Pjaci i u gradskom kotaru Mejaši.

Plakati su uklonjeni na temelju odluke splitskog gradskog Poglavarstva na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici, a prilikom njihovog uklanjanja nije bilo izgreda.

Splitski dogradonačelnik Željko Sikirica izjavio je kako je Poglavarstvo, u sklopu priprema za proslavu blagdana Svetoga Dujma, između ostalog donijelo odluku o uklanjanju svih plakata i panoa postavljenih bez odobrenja i znanja mjerodavnih.

"Osim plakata s Gotovininim fotografijama uklonjeno je još desetak plakata i panoa u različitim djelovima grada, uglavnom u središtu, s obzirom da su postavljeni bez suglasnosti "ho ruk" sistemom", kazao je Sikirica. Dodao je da je skupina građana s Mejaša naknadno zatražila dopuštenje te da je postupak o tome još u tijeku.

Plakat na zgradu HČSP-a, čije je pročelje sastavni dio zidina Dioklecijanove palače, ta je stranka postavila sredinom ožujka ove godine. Na Mejašima je plakat Gotovine postavila skupina građana početkom veljače.

Pročitajte više