Odvjetnici tvrde da Mišković nije prijetio potpredsjedniku vlade; Vučić: U Srbiji ne postoje nedodirljivi!

Video, foto: RTS

RTS je objavio kako su privedeni privedeni Miroslav Mišković i njegov sin Marko, te još osam osoba među kojima ima više vlasnika i direktora raznih tvrtki. Svi su osumnjičeni za malverzacije vrijedne preko 30 milijuna eura, prilikom privatizacije više cestovnih kompanija.  Svima je uručeno rješenje o 48-satnom zadržavanju u pritvoru! Blic piše kako će u tom roku tužitelj odrediti trajanje daljnjeg pritvora.

Tijekom privođenja, potvrdio je za RTS, direktor policije Milorad Veljović, Miroslav Mišković prijetio je potpredsjedniku srpske vlade Aleksandru Vučiću kazavši kako "neće dočekati večerašnju emisiju na RTS-u". Vučić će biti gost na RTS-u, a zbog prijetnji pojačano mu je osiguranje.

Aleksandar Vučić je na svom twitter profilu povodom ovih privođenja napisao sljedeću poruku: "Srbiju nije, niti će moći nitko da pobijedi pa neće ni Miroslav Mišković.

Vučić: Ovo je dokaz da nema nedodirljivih

"Iz policije su mi rekli što je Mišković, valjda u bijesu, rekao. Teško trpim i ovo osiguranje koje imam, tako da me to previše ne zanima. Mnogo mi je važnije da se pokazalo da u Srbiji ne postoje nedodirljivi i zaštićeni i da je država jača od svakog od nas", komentirao je Vučić za B92 i Tanjug prijetnje Miškovića.

Odvjetnici: Mišković nije prijetio

Miškovićevi odvjetnici pak ustvrdili su kako njihov klijent nije nikome prijetio. "Tijekom privođenja on nije niti pružao otpor niti prijetio! On je u potpunosti surađivao što će činiti i dalje. Mediji su potpuno netočno prenijeli njegovu navodnu prijetnju što je samo još jedna u nizu medijskih manipulacija koja se mogla čuti prošlih dana. Istina je da je Mišković rekao da "Vučić ne može večeras doći na RTS ako ga prethodno ne uhiti". Te Miškovićeve riječi nemaju nikakvih elemenata prijetnje, a posebno ugrožavanja sigurnosti potpredsjednika Vlade", stoji u priopćenju odvjetničkog ureda Delta Holdinga Janković, Popović i Mirić.

Prema informacijama RTS-a, oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novce i imovinu iz privatiziranih cestarskih poduzeća čime se nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 milijuna eura za Miškoviće te za Mila Đuraškovića.

Miroslavu Miškoviću je, sumnja policija, u jednoj transakciji pribavljena imovinska korist od oko milijun i pol eura, a njegovom sinu čak 18 milijuna eura. Miroslav Mišković prije deset dana je četiri sata ispitivan u policiji, medijima nije davao nikakve izjave.

Srpsko tužiteljstvo i policija provjeravaju nekoliko spornih privatizacija u kojima su sudjelovale firme u kojima je Mišković vlasnik među kojima su Luka Beograd, C market, zemljište na Novom Beogradu i dr.

Pročitajte više