U srijedu u Bruxellesu održava se summit o zapadnom Balkanu

KONFERENCIJA o zapadnom Balkanu pod nazivom "Balkanska bilanca: Procjena ključnih pokazatelja" održat će se u srijedu u Bruxellesu (Bibliothèque Solvay).

Na konferenciji će se govorit o ekonomskoj i političkoj povezanosti zemalja bivše Jugoslavije, o zemljama zapadnog Balkana u kontekstu daljnjeg proširenja Europske unije te o korupciji i organiziranom kriminalu u tim zemljama.

Poseban gost konferencije je Štefan Füle, europski povjerenik za proširenje, a osim njega na summitu će sudjelovati i potpredsjednik Vlade Srbije za europske integracije Božidar Đelić, bošnjački član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Crne Gore Igor Lukšić, europarlamentarka Doris Pack, zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, bivši slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar, glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz, glavna albanska tužiteljica Ina Rama i mnogi drugi.

Konferencija se održava u suorganizaciji Prijatelja Europe, Konrada Adenauera Stiftunga, EU40 i kompanije Coca-Cola, te uz podršku medijskih partnera Europe's World i Index.hr.

Više o konferenciji možete pročitati OVDJE.

Pročitajte više