U teškoj prometnoj nesreći kod Buzina poginuo 54-godišnjak

U TEŠKOJ prometnoj nesreći u srijedu je oko 23:25 sati smrtno stradao 54-godišnji hrvatski državljanin I.M., dok je austrijski građanin S.M. pretrpio lakše ozljede.

Naime, na 25. kilometru zagrebačke obilaznice kod Buzina, osobnim vozilom marke škoda octavia zagrebačkih registracijskih oznaka 54-godišnji je I.M. vozeći južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka skrenuo u desno, pri čemu se vozilo zanijelo i naletjelo na rubni kamen.

Odbivši se od rubni kamen, automobil se prevrnuo na krov te na krovu nastavilo kliziti u smjeru sjevera. Vozilo se zaustavilo udarivši u metalnu ogradu.

No, nakon što se vozilo zaustavilo, u njegovu je desnu bočnu stranu osobnim vozilom marke mercedes naletjeo 50-godišnji austrijski državljanin S.M.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU zagrebačke Aleksandre Ljube, austrijski je državljanin bio pod utjecajem alkohola, izmjereno mu je 0,57 promila.

Nakon snažnog udarca, iz škode je ispao vozač I.M. kojega su policajci kasnije zatekli udaljenog 15-ak metara od mjesta nesreće.

Kako Index doznaje, austrijskom je državljaninu pružena hitna medicinska pomoć, pri čemu se iz automobilske nesreće izvukao s lakšim tjelesnim ozljedama.

Nakon automobilske nesreće, promet je bio preusmjeren od 23:55 do 03:30 sati.

B.S.

Pročitajte više