U teškoj prometnoj nesreći u Kanadi poginula dva Hrvata

U TEŠKOJ prometnoj nesreći u kanadskom gradu Vancouveru smrtno je stradalo troje ljudi, dva brata Hrvata, 25-godišnji Tadija i 28-godišnji Nikola Jozić, te jedan Kanađanin, piše Vancouver Sun.

Do nesreće je došlo kada je automobil BMW sedan iz 1992. s petoricom mladića u kasnim dvadesetima okrznuo drugi automobil s kojim se utrkivao, te je zbog velike brzine vozač izgubio nadzor nad automobilom.

BMW s petoricom mladića prepolovio se nakon što je udario u rasvjetni stup, a veliku ulogu u nesreći imala je i vrlo skliska cesta jer je padala kiša.

Jedan od mladića još se uvijek bori za život, dok je peti mladić prošao s lakšim ozljedama koje nisu opasne po život.

Glasnogovornik policije Tim Fanning kazao je kako u svom 25-godišnjem radu nije vidio tako tešku nesreću, te je dodao kako policija sada traži i treći auto za koji vjeruju da je također sudjelovao u utrci.

Kako navodi vankuverska policija, za volanom drugog automobila bila je ženska osoba koja nije ozljeđena u nesreći.

U policiji se nadaju kako će se vozači drugih automobila javiti policiji kako bi mogli saznati što se zaista dogodilo.


"Voljeli su svaku sekundu života. Nikad nisu nikome rekli ružnu riječ." - kazao je za Vancouver Sun Tony Sedlić, bratić poginule braće dodajući kako su Nikola i Tadija bili vrlo ljubazni i dragi ljudi.

Sedlić je kazao i kako se obitelj Jozić u Kanadu doselila u potrazi za boljim životom u prosincu 1994. godine. Dodao je kako je trebalo mnogo snage i energije da se prilagode novom načinu života, no to im je pošlo za rukom i bili su vrlo uspješni.

Sedlić ne vjeruje kako su stradali zato što su se utrkivali, kao ni blizak prijatelj poginule braće.

Krešo Cvitanović, blizak prijatelj Nikole i Tadije kazao je novinarima kako ne vjeruje da su braća sudjelovala u uličnoj utrci. Tvrdi kako ih je dobro poznavao, te da oni nisu bili takvi. Dodao je kako su i oni i njihovi roditelji bili "dobri kao zlato" te da su tijekom rata primali izbjeglice u Hrvatskoj i pomagali im.

Poginuli Nikola radio je u BMW autosalonu, a Tadija je bio aviomehaničar.

A.H.

Pročitajte više