U Trumpovoj rulji koja je upala u Kongres bio je muškarac s majicom "Kamp Auschwitz"

Foto: Twitter

MUŠKARAC koji je nosio crnu majicu s mrtvačkom glavom i natpisom "Kamp Auschwitz" bio je među Trumpovom ruljom koja je, nakon sukoba s policijom, sinoć upala u zgradu Kongresa i divljala po njoj. 

Na majici koju je nosio nepoznati bradati muškarac pisalo je još "Rad donosi slobodu" što je loš prijevod nacističkog slogana "Arbeit macht frei".

Majica koju je muškarac nosio slavi nacistički koncentracijski logor Auschwitz u kojem je pobijeno više od milijun ljudi. 

U neredima Trumpovih pristaša koji su divljali u zgradi Kongresa poginulo je četvero ljudi.

Pojedinci iz Trumpove rulje isticali su ekstremno desničarske, rasističke i antisemitske simbole. 

Jedan je tip u zgradu Kongresa unio zastavu konfederacije, simbol bijelih supremacista, koja ondje nije razvijena ni u vrijeme građanskog rata. 

Jedan se pak muškarac, identificiran kao Trumpov pristaša iz Arkansasa Richard Barnett, slikao u uredu šefice Zastupničkog doma Sjedinjenih Država, s nogama na stolu. Uzeo i je i pismo iz njenog ureda i slikao se s njim nakon što je izašao.

Zasad nema informacija da je itko od ovih Trumpovih pristaša uhićen, ni muškarac koji je ušao u ured Pelosi i ukrao pismo, ni muškarac koji je u Kongresu mahao konfederacijskom zastavom, ni muškarac s majicom koja slavi nacistički logor. 

Nakon nasilja u Washingtonu pokrenute se inicijative da se Trumpa ukloni iz Bijele kuće i prije nego što službeno mora otići, a sve je više poziva da se zbog pozivanja svojih sljedbenika na prosvjed koji je završio divljačkim napadom na Kongres strpa u zatvor. 

Pročitajte više