U tunelu Plasina auto je u kvaru, vozi se uz ograničenje brzine

Foto: Google maps

HAK u sedam sati ujutro javlja kako je vozilo u kvaru na autocesti A1 u tunelu Plasina u ugibalištu br.1 u smjeru Dubrovnika. Vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez, poručuju.

Životinja na autocesti

Životinja (uočena je srna) na autocesti A1 na 60+000 km između čvora Novigrad i čvora Bosiljevo I. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Vlažni kolnici

Kolnici su mjestimice vlažni, a ponegdje u unutrašnjosti ima i magle. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju te duž Jadranske magistrale (DC8).

Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, poručuju iz HAK-a.

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama, pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a usporeno se vozi na dionicama s radovima. Tijekom dana pojačan promet očekujemo na važnijim cestama, prilazima turističkim središtima, gradskim cestama i obilaznicama te pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Privremena regulacija prometa na autocesti A3 Bregana-Lipovac:

  • na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena prometna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak čvora Jakuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do čvora Kosnica;
  • započeli su radovi na obnovi kolnika na autocesti A3, između ČCNP Zagreb istok i čvora Križ. Promet se odvija jednom prometnom trakom u smjeru Lipovca uz ograničenje brzine od 80 km/h i jednom prometnom trakom u smjeru Bregane uz ograničenje brzine 60 km/h. Planirano trajanja radova je do 07.06.2023. godine. Čvor Ivanić Grad otvoren je za sav promet u oba smjera.

Pročitajte više