Ulica ima 10 stanovnika. Penavin otac kupio je parcele. Grad je izgradio cestu

Dubravka Petric/PIXSELL, Google street view

OTAC saborskog zastupnika Ivana Penave kupio je zemljišta na rubu Vukovara, u ulici Čvorkovac.

Na oranicu od 7089 kvadrata upisao se sredinom 2019. godine, da bi kasnije kupio i obližnju parcelu od 8321 kvadrat. Na nju se uknjižio koncem 2020. godine.

I kakve li slučajnosti, dva mjeseca kasnije, Grad Vukovar kojem je na čelu njegov sin i dojučerašnji HDZ-ovac, uložio je 345.000 kuna u sanaciju puta uz koji se nalaze spomenute parcele.  

"Nas stanovnike možete prebrojati na prste"

Važno je naglasiti da ulica Čvorkovac ide tek do broja 11. U naravi je riječ o praznim zemljištima gdje se svako par stotina metara ukaže poneka kućica.

Kako bismo saznali koliko točno stanovnika ulica ima, nasumično smo kontaktirali stanare.

Kazali su da ne žele davati izjave jer su već bile "razne televizije snimati kako se to lijepo uredilo", pa su se zasitili medija. S druge strane slušalice začuli smo tek odgovore na ono najvažnije:

"Pričekajte, sad ću nas ja sve prebrojati. To vam je doslovno na prste jedne ili dvije ruke", govorio je ljubazni stanar.

Naši sugovornici usuglasili su se da ih ima otprilike deset. Maksimalno 15. A i to je puno reći.

Mahom je u pitanju stari svijet. A ulica je slabo prometna. Vodi u polja. Bilo bi zanimljivo vidjeti studiju isplativosti ovakvog ulaganja. 

 

Penava: Svaka nam je ulica bitna

Kako se netko sad ne bi zamislio i zapitao koja je svrha investicije, sin Ante Penave i pripadnik stranke Domovinski pokret sam se oglasio na gradskoj web stranici: 

"Čvorkovac je posljednja ulica prema izlazu iz grada. Njezinom sanacijom još jednom potvrđujemo kako vodimo brigu o svim dijelovima grada jednako. I sada je u tijeku mnogo projekata jer nam je bitna svaka ulica i svi građani koji žive u njima", kazao je Ivan Penava za vukovarski javni portal.

U tom članku dalje piše:

"Uređena je površina ceste od 2.250 m2, odnosno duljine 750 m. Radovi su obuhvaćali uređenje ceste s kompletno novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućeg sloja asfalta", stoji na stranici gdje dodaju kako su za oborinsku odvodnju ugrađeni betonski rigoli sa slivnicima, a tu je i novi asfalt. 

Nekretninski stručnjaci složit će se da je vrijednost parcela u vlasništvu Penavina oca jamačno porasla uređenjem ulice Čvorkovac.

Penavin otac i inače je poduzetan

Telegramov Drago Hedl nedavno je pisao o parceli koju je Penavin otac kupio sredinom 2019. godine. Riječ je o oranici od 9410 metara četvornih, a nalazi se u blizini Bršadina, na trasi buduće vukovarske obilaznice.

Bivša vlasnica prisjetila se da je u to vrijeme vladala jagma za kupnjom zemljišta u blizini njene čestice jer su neki ljudi znali da će onuda proći cesta.  

Penavu smo kontaktirali, no nije odgovarao na pozive i poslanu poruku. Kad i ako stigne njegov odgovor, rado ćemo ga objaviti. 

Pročitajte više