50 vrećica kokaina nađeno u uredu belgijske ministrice

Foto: EPA

Tijekom prošlomjesečne pretrage ureda ministrice obrazovanja francuskog govornog područja Caroline Désir pronađeno je 50 malih vrećica kokaina, javlja The Brussels Times, dodajući da je uhićen jedan pomoćnik u njezinom uredu.

Désir je 15. prosinca obaviještena da je pomoćnik zadužen za opremu i logistiku u njezinu uredu uhićen u sklopu istrage o trgovini drogom, rekao je njezin glasnogovornik u priopćenju, potvrđujući ranija medijska izvješća.

Kokain pronađen u pretrazi ureda

“Dan kasnije proveden je postupak razrješenja zbog zlouporabe povjerenja sukladno propisima koji vrijede za ministarske dužnosti”, objavila je ministrica na društvenim mrežama. "Njegov ured je pretražen kako bi se provjerilo ima li sumnjivih predmeta. Otkriveno je oko 50 vrećica s bijelim prahom", navela je ministrica.

Ured navodi kako je preko pravnika kontaktirao istražnog suca koji je otvorio istragu, dodajući kako su "radili s istražiteljima na vlastitu inicijativu". Vrećice s kokainom su istog dana odnijeli istražitelji koji, navodi ured, "otad nisu otkrili ništa više i ne žele ispitati ni jednog drugog zaposlenika ureda".

Pročitajte više