U Varaždinu oboljela žena, u teškom je stanju. U izolaciji tri liječnička tima

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

NA DANAŠNJOJ konferenciji za medije koja je održana u Županijskoj palači zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin izvijestio je o aktualnoj situaciji vezanoj za koronavirus u Varaždinskoj županiji.

"U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo jednu novu oboljelu osobu od covida-19, a istovremeno bilježimo i tri nova slučaja oporavka. Ukupan broj do sada oboljelih je time narastao na 34, a ozdravilo je ukupno 27 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se šest osoba, a jedna osoba liječi se u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji i dalje pribrajaju dodatne tri osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta", rekao je Vugrin.

Zaražena u teškom stanju, u izolaciji više liječničkih timova

Kod posljednje novooboljele osobe radi se o starijoj ženskoj osobi koja nije bila pod mjerom samoizolacije, a zbog povišene temperature i respiratornih problema, upućena je na testiranje te je pozitivna na covid-19. Posljednja oboljela osoba ima tešku kliničku sliku, no trenutno nije na respiratoru. Na ime posljednje oboljele osobe mapirano je do sada 12 kontakata koji su već stavljeni u mjeru samoizolacije. Unutar tih kontakata nalaze se i dva tima liječnika obiteljske medicine i jedan tim Hitne pomoći, tako da su bile potrebne i određene organizacijske prilagodbe Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

"Želim napomenuti da testiramo sve osobe kod kojih simptomi upućuju na mogućnost zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 56 osoba, čime je ukupan broj testiranih sada 980.

Vezano za to upućujem molbu građanima da budu pozorni na moguće simptome, da ih ne ignoriraju te da u slučaju pojave simptoma ne napuštaju svoju kuću bez telefonskih konzultacija sa svojim liječnikom obiteljske medicine.

 U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 1165 osoba. U posljednja 24 sata PU varaždinska zabilježila je dva nova slučaja kršenja samoizolacije i, unatoč mogućnosti kretanja bez e-propusnice diljem županije, 31 slučaj kretanja bez valjane propusnice", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Pročitajte više