u varaždinu potpisan ugovor u sufinanciranju mjesne infrastrukture

U Varaždinu je danas potpisan Ugovor o sufinanciranju izgradnje i uređenja mjesne komunalne infrastrukture u gradovima i općinama s područja Varaždinske županije, ukupne vrijednosti 7.446.286 kuna.

Ugovor o sufinanciranju izgradnje i uređenja mjesne komunalne infrastrukture potpisali su u sjedištu Varaždinske županije ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, te Zvonimir Sabati župan Varaždinske županije, koja također sudjeluje u financiranju projekta.

Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva u male komunalne projekte siromašnijih općina i gradova s područja Varaždinske županije iz svojih će ovogodišnjih sredstava izdvojiti 6,74 milijuna kuna. Sredstva su bespovratna.

Po riječima ministra Čačića, ovo je tek četvrtina manjih projekata u općinama i gradovima s područja Varaždinske županije koji su pokrenuti tijekom ove godine. Riječ je o uređenju nogostupa, pješačkih i biciklističkih staza, odvodnji oborinskih voda u središtima mjesta, javnoj rasvjeti, te postavljanju komunalnih priključaka na gospodarske zone.

Tu vrstu manjih projekata, koje siromašnije općine i gradovi ne mogu platiti iz svojih proračuna, Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva financijski će podržati i u drugim područjima Hrvatske.

Pročitajte više