U Vinkovcima počela gradnja vrtića, prvog u zadnjih 40 godina: "Djece je sve više"

Facebook: Grad Vinkovci

Polaganjem vremenske kapsule u temelje budućeg vrtića, u Vinkovcima je danas označen početak radova na izgradnji prvog dječjeg vrtića u gradu na Bosutu u posljednjih više od četrdeset godina. Vremensku kapsulu s crtežima i pisanim željama u temelje budućeg vrtićkog objekta u kojem će smještaj pronaći 170 mališana, položili su polaznici objekta Lenije Dečjeg vrtića Vinkovci.

Po riječima gradonačelnika Ivana Bosančića, novi vrtić naziva "Mali princ" prostirat će se na 1800 četvornih metara i biti smještajnog kapaciteta 176 djece – 140 vrtićke i 36 jasličke dobi u 10 odgojnih skupina. "Uz dogradnju još dva postojeća vrtićka objekta, Vinkovci će tako dobiti 270 dodatnih vrtićkih mjesta", kazao je gradonačelnik Bosančić dodajući kako je riječ o generacijskom projektu koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima.

"Najmlađi vrtić u gradu star je 40 godina"

Projekt "Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića 'Mali princ' s kuhinjom u gradu Vinkovci" vrijedan je više od 1.8 milijuna eura. Radovi bi trebalo završiti za godinu dana.

"Vjerujem da je ovo jedan od najznačajnijih dana u povijesti predškolskog odgoja u Vinkovcima. Najmlađi vrtić u gradu star je 40 godina pa je izgradnja novog svakako velik korak u predškolskom odgoju",kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci, Suzana Zidar, dodavši kako je u gradske vrtiće trenutno upisano 557 djece.

Problem nedostatka odgajatelja

"Vjerujem da ćemo uspjeti zadovoljiti potrebe roditelja, dosad smo se snalazili, puno posla odrađuju privatni vrtići, a djece je sve više", dodala je Zidar. Po njezinim riječima, najstariji vrtićki objekt u Vinkovcima je vrtića Vladimira Nazora, koji je izgrađen prije više od 60 godina, a ništa mlađi nije niti objekt vrtića Lenije.

"Sve nekako uspijevamo zanoviti i imamo dobre tehničke i materijalne uvjete za rad, ali bi problem mogao biti i sada već jeste, nedostatak odgajatelja jer ih jednostavno nema, niti na zavodu za zapošljavanje, niti završenih slobodnih. Vidjet ćemo kako ćemo se s tim nositi", kazala je Zidar.

Pročitajte više