U Vinkovcima prosvjedovalo 1000 ljudi, propao prosvjed u Čakovcu

NA PROSVJEDIMA za rušenje Vlade u Čakovcu danas se okupilo tek 50-ak prosvjednika. Portal eVarazdin navodi kako je to najvjerojatnije i posljedica činjenice da je današnji prosvjed organizirao drugi organizator.

Na prosvjedu protiv Vlade održanom u ponedjeljak okupilo se oko 1200 prosvjednika, a organizatorica je bila Maja Lesar, kći Dragutina Lesara, dok je današnji prosvjed organizirao Branimir Bunjac.

Bunjac je na skupu kritizirao i oporbene stranke, što Lesar nije napravila, te im poručio "da im vjerujemo samo malo više nego ovima koji su na vlasti".

Prosvjednici su skandirali "Bando odlazi" te aplaudirali, a vrlo skoro su se i razišli.

U Vinkovcima prosvjedovalo 1000 ljudi

Znatno uspješniji bio je prosvjed u Vinkovcima, gdje je na ulice izašlo oko 1000 ljudi. Prosvjed je otvoren manjim incidentom, kojeg je uzrokovao jedan pristaša HDZ-a. Došao je do prosvjednika i počeo galamiti kako je njemu dobro s ovom vlasti jer ima dobru mirovinu, te je došlo do naguravanja. Situaciju su primirili predstavnici seljačkih udruga koji su podržali prosvjed u Vinkovcima.

"Tražimo proglašenje elementarne nepogode zbog HDZ-ova upravljanja Hrvatskom" i "Impotentnoj Vladi 'diže' se narod" samo su neki od transparenata kojima su prosvjednici izrazili svoje nezadovoljstvo. Tomislav Pokrovac, jedan od organizatora prosvjeda seljaka, naglasio je da je HDZ-ova vlast u 10 godina ukrala 100 milijardi kuna, "a Ivo Sanader nije jedini koji je krao". Tijekom prosvjedne šetnje jedna je žena zapalila svoju člansku iskaznicu HDZ-a. Prosvjed je osiguravalo nekoliko desetaka policajaca.

U Zadru se okupilo oko 300 prosvjednika

U Zadru je na prosvjede izašlo oko 300 ljudi. Okupili su se u 18 sati na Narodnom trgu, a povorka je prošla Kalelargom, preko Pozdrava suncu, te se vratila natrag na glavni gradski trg. Prosvjednici su skandirali parole poput "Jaco odlazi" i "Zadre poludi", javlja eZadar. Na transparentima su se mogle vidjeti poruke poput "Ovo nije revolucija, ovo je evolucija" i "Još nismo ni ljuti". Prosvjednici u Zadru ispred zgrade Gradske uprave zapalili su nekoliko svijeća, te zakazali novi prosvjed u subotu u 12 sati.

Pročitajte više