U Vukovaru otvorena izložba Uga Maffija

U dvorcu Eltz u Vukovaru večeras je otvorena izložba jednog od najpriznatijih svjetskih slikara Uga Maffija. L

Na vukovarskoj izložbi koja nosi naziv "Sjene na vodi" talijanski umjetnik izložio je 60 slika u kombiniranoj tehnici ulja, pijeska i akrila na platnu te 21 ksilografiju u tehnici drvoreza.

Izložbu je otvorio viši muzejski savjetnik Gradskog muzeja Vukovar Zdravko Dvojković označivši je najvećim kulturnim događajem ljetne sezone u Vukovaru.

Dvojković je također podsjetio kako je Ugo Maffi još 1994. u vrijeme progonstva vukovarskog muzeja poklonio Gradskom muzeju Vukovar donaciju svojih 5 ksilografija u boji.

Poklonjena djela nalaze se u zbirci recentnog slikarstva, kiparstva, grafika i crteža europske i svjetske umjetnosti koju je Gradski muzej Vukovar počeo formirati još u progonstvu, a u kojoj se danas nalazi više od 1400 djela.

Ugo Maffi rođen je 1939. godine u Lombardiji, gdje i danas živi i radi. Učenik je velikog slikara ekspresionizma Oskara Kokosche, kod kojega je učio slikarstvo i grafiku u Salzburgu. Od 1965. godine redovito izlaže po cijeloj Italiji i Europi, a u slikarstvu je posebice nadahnut rijekama i općenito vodom.

(Hina) xžd yjn

Pročitajte više