U Vukovaru započele tribine i radionice za stradalnike Domovinskog rata

U Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru večeras je u organizaciji Biskupijskog povjerenstva za rad sa stradalnicima Domovinskog rata đakovačke i srijemske biskupije održana prva od devet tribina i radionica koje će se u Vukovaru održavati do kraja godine pod geslom "Da život imaju, u izobilju da ga imaju".

Govoreći na temu "Obitelj i brak u susretu s traumom i njezinim posljedicama" bračna i obiteljska savjetnica iz Slavonskog Broda Suzana Matošević istaknula je kako je kod svih trauma najsnažniji osjećaj bespomoćnosti.

Najvažnije je osmisliti patnju, staviti je u prošlost i toj prošlosti dati smisao, rekla je dodajući kako je oboljelim osobama nužno u procesu ozdravljenja pružiti socijalnu podršku u obitelji i zajednici. Međutim, ocijenila je, i pored pružane pomoći pojedinac obolio od traume mora osobno pronaći svoj cilj i zadovoljstvo u životu.

"Vukovarci - slika izabranog naroda" naziv je predavanja koje je pred 40-ak sudionika održao vojni kapelan iz Osijeka Ante Mihaljević.

"Bog nije izabrao narod da bi ga odvojio od svijeta u kojem je živio. Spas je upisan u srcu svakoga čovjeka", rekao je Mihaljević. Govoreći o izabranom Božjem narodu on ga je usporedio s Vukovarcima koji su, kako je rekao, također prošli kroz strepnju, poniženja i bol ali su dočekali vlastito izbavljenje.

Naredna tribina održat će se u Pastoralnom centru sv. Bono 26. ožujka, a tema je "Moj križ svejedno gori".

(Hina) xžd ydd

Pročitajte više