U Zadarskoj županiji 52 nova slučaja, u Šibensko-kninskoj 60

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U ZADARSKOJ županiji potvrđene su 52 novooboljele osobe od covida-19, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata testirano je 318 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 1548 osoba, a među novozaraženima najviše ih je na području Zadra - 22.

U Benkovcu ih je petero, u Ninu troje, po dvije osobe oboljele su u Pagu, Bibinjama, Gračacu, Preku, Sukošanu, Škabrnji, Zemuniku Donjem i Vrsima, a po jedna osoba evidentirana je u Poličniku, Posedarju, Povljani, Ražancu, Starigradu i Sv. Filipu i Jakovu.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 30 bolesnika, od kojih je četvero na respiratoru, a na covid-odjelu u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se osmero pacijenata.

Policija nije zabilježila nijedno kršenje samoizolacije.

U Šibensko-kninskoj županiji 60 novooboljelih, jedna osoba umrla

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 60 je novozaraženih koronavirusom, a umro je muškarac starije životne dobi, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Umrli muškarac je s područja Primoštena, a jedan pacijent iz šibenske bolnice je premješten na liječenje u KBC Split.

Jedanaest novooboljelih je s područja Šibenika, 15 ih je iz Drniša, 13 Knina, šest iz Vodica, četiri s područja Skradina, dvoje iz Bilica te po jedna osoba s područja Biskupije, Pirovca i Unešića.

Oboljelo je i još pet korisnika doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku te jedan korisnik doma za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom" Šibenik.

Trenutno je 179 aktivnih slučajeva. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 21 osoba, od kojih nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U posljednja 24 sata je uzorkovano 38 uzoraka.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više