U Zadru pali serijski lopovi, napravili štetu od 100.000 eura

Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL

ZADARSKA policija prijavila je trojicu osumnjičenika koje tereti za 17 provala u trgovine i benzinske postaje u kojima su počinili štetu od oko sto tisuća eura, izvijestila je policija. Trojica muškaraca u dobi od 35, 47 i 48 godina prijavljeni su nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u kojem su, osim zadarskih, sudjelovali policajci iz Benkovca i Obrovca.

Policija je precizirala da su 35-godišnjak i 48-godišnjak uhićeni u subotu ujutro kad ih je na zadarskom području zaustavila policijska patrola nakon što su provalili u trgovinu u Ljubaču odakle su odnijeli cigarete, alkoholna pića, suhomesnate proizvode i druge razne artikle.

U autu je nađen alat pomoću kojeg su krali

U njihovom automobilu koprivničkih registracija pronađeni su alat za provale i predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenih djela. Obojicu se sumnjiči da su od travnja prošle godine do siječnja provaljivali u trgovine na području Pridrage, Novigrada, Maslenice, Ljubača, Nina, Rašana Donjih i Šimuna, odakle su ukrali novac, cigarete, alkoholna pića i druge proizvode.

Jučer je uhićen i 47-godišnjak kojeg se sumnjiči da je zajedno s dvojicom ranije uhićenih sudjelovao u šest provala u trgovine i dvije benzinske postaje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru proslijeđena kaznena prijava te su predani pritvorskom nadzorniku.

Pročitajte više