U zagrebačkoj "Komediji" šesti međunarodni "Chansonfest 2003."

ŠESTI međunarodni festival šansone "Chansonfest 2003." bit će održan 17. listopada u Zagrebu, najavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo umjetnički direktor festivala Zvonko Špišić.

Riječ je o festivalu koji nema natjecateljski karakter, a nastupit će trinaest domaćih izvođača, te gosti, odnosno dva dueta - po jedan iz Slovenije i Poljske.

Od domaćih izvođača publika će čuti Duška Mucala, Zvonka Zidarića, Kostadinku Velkovsku, Mladena Medaka, Darka Matičevića, Lidiju Bajuk, Jadranka Črnka, Đuku Čaića, Kseniju Erker, Ivu Fabijana, Dražena Žanka, Ladu Kos, Ibricu Jusića te duet Jana Pleštenjaka i Drage Ivanuše iz Slovenije i Piotra Bukartyka i Witolda Cisla iz Poljske.

Festivalskim orkestrom dirigirat će Alan Bjelinski, a voditelj je Vojo Šiljak.

Špišić je istaknuo da je kvaliteta bila jedino mjerilo po kojem su pjesme odabrane za festival. Dodao je i kako je trinaest skladbi izabrano od pedesetak prijavljenih na natječaju.

Špišić je izrazio uvjerenost da će "Chansonfest 2003." biti jednako dobar kao i prošlogodišnji, ali nije odgovorio zašto se ove godine neće održati u dramskom kazalištu "Gavelli" nego u kazalištu "Komedija". Rekao je samo kako je dvorana u "Komediji" jednako kvalitetna kao i ona u "Gavelli".

Jedan od utemeljitelja "Chansonfesta" Hrvoje Markulj rekao je kako će festival uz ostalo biti i skroman doprinos obilježavanju 40. godišnjice smrti Edith Piaf.

Pročitajte više