KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Zagrebačkoj županiji 350 novih slučajeva, najviše u Velikoj Gorici i Zaprešiću

Ilustracija: HINA

NA PODRUČJU Zagrebačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 350 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše ih je u Velikoj Gorici i Zaprešiću, navodi se u dnevnom izvješću te županije.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, trenutno je 5016 aktivnih slučajeva zaraze u toj županiji, a samoizolacija je propisana učenicima 20 razreda osnovnih škola.

Najviše novooboljelih je u gradovima, u Velikoj Gorici 73, slijedi Zaprešić sa 61 slučajem, a 44 ih je u Dugom Selu. Nadalje, Samobor bilježi 36 novooboljelih, 23 Ivanić Grad, 19 Vrbovec, 18 Sveti Ivan Zelina, 13 Sveta Nedelja te četiri Jastrebarsko.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja te ističu da svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više