U Zagrebu nestao potražni pas, ljudi traže pomoć u pronalasku

Foto: Facebook

Klub za obuku službenih i sportskih pasa (KOSSP) "Zagreb" traži pomoć u potrazi za ženkom psa pasmine border collie.

Prenosimo njihovo priopćenje:

"Pomozite pronaći Trudi!

Naša bivša dugogodišnja članica kojoj će Klub biti zauvijek zahvalan na svom znanju i iskustvu koje je prenijela, a vjerujemo i druge organizacije koje se bave potražnim radom u koje se nesebično ulaže, izgubila je svoju Trudi jučer na Dotrščini.

Trudi je 9 godina stara ženka pasmine border collie, iskusna u potražnom radu, dobroćudna, ali nepovjerljiva prema strancima. Nestala je jučer oko podneva na Dotrščini nakon čega je dojave smještaju u Donju Dubravu i Retkovec. S obzirom na dobru kondiciju i da je trenutno preplašena lako je moguće da je i na širem području", javljaju iz udruge.

"Nepovjerljiva prema strancima"

"Potrebne su nam dojave o viđanju kako bismo znali koje područje treba pretraživati pa vas sve prvenstveno molimo da dobro otvorite oči i javite na broj telefona +385 91 389 68 45 ako vidite psa Trudinog izgleda.

Najbolje bi bilo zapamtiti gdje je točno viđena, u kojem se smjeru kretala i ako je ikako moguće, fotografirati je ili snimiti kako bismo odmah mogli provjeriti je li to zaista Trudi.

Hvala vam svima koji ćete ovo podijeliti i/ili izaći na teren. Trudi nas treba. Nalazniku je osigurana nagrada", napisali su iz udruge na Facebooku.

 

Pročitajte više