U Zagrebu pokopan Denis Puljić, Hrvat ubijen u pokolju u Winnendenu

NA ZAGREBAČKOM groblju Mirogoj danas je pokopan 37-godišnji Denis Puljić, jedna od posljednjih žrtava pomahnitalog 17-godišnjaka i masovnog ubojice Tima Kreschmera koji je prije nepunih tjedan dana ubio 15 ljudi.

Denis Puljić je Hrvat rođen u Banjoj Luci. Bio je sudionik Domovinskog rata, a sredinom 90-ih godina je otišao živjeti u Njemačkoj. Bio je strastveni navijač Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije.

Poginuo je na svom radnom mjestu, u autosalonu u kojeg je ubojica upao nekoliko minuta prije nego što si je sam presudio shvativši da više ne može bježati pred policijom. Osim Puljića Kreschmera je u salonu ubio jednog kupca koji je s Puljićem razgovarao o automobilima.

Uz članove Puljićeve obitelji, rodbine i prijatelja, sprovodu su nazočili Dinamovi čelnici; član Uprave za komunikacije Siniša Jagodić, sportski direktor Zoran Mamić, trener Krunoslav Jurčić i član Izvršnog odbora Ado Kožul koji su na taj način u ime kluba odali počast vjernom navijaču njihovog kluba.

Puljićevi prijatelji u subotu su izrazili želju da NK Dinamo na svojoj idućoj utakmici minutom šutnje oda počast Puljiću, a već idućeg dana u nedjelju, kada je odigran susret sa Šibenikom, to se i dogodilo. NK Dinamo je o Puljićevoj tragičnoj smrti izvijestio i na svojim službenim internet stranicama te je izrazio sućut Puljićevoj obitelji i prijateljima.

R.I.
Foto: Drago Sopta / Cropix

Pročitajte više