u zagrebu sve spremno za izbore za vijeća nacionalnih manjina i manjinske predstavnike

U Zagrebu je sve spremno za predstojeće ponovljene odnosno dopunske izbore za članove Vijeća nacionalnih manjina i manjinske predstavnike u predstavničkim tijelima jedinica lokalne i regionalne samouprave koji će se održati u nedjelju 15. veljače, izvijestio je danas zamjenik predsjednika Gradskog izbornog povjerenstva Đuro Sessa.

Ti će se izbori u Zagrebu održati za srpsku i crnogorsku nacionalnu manjinu koji biraju članove u Vijeća nacionalnih manjina i za Bugare, Nijemce, Slovake i Talijane koji biraju svog predstavnika nacionalne manjine.

Za njih će u nedjelju biti otvoreno 12 biračkih mjesta u područnim uredima od 7 do 19 sati, rekao je Sessa na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu.

Biračko mjesto za birače bugarske, njemačke, slovačke i talijanske nacionalne manjine s prebivalištem u Zagrebu bit će otvoreno samo u Područnom uredu Centar, Ilica 25, a za birače crnogorske nacionalne manjine s prebivalištem u Zagrebu samo u Područnom uredu Trnje, Ulica grada Vukovara 56.

Za birače srpske nacionalne manjine bit će otvorena biračka mjesta u svim područnim uredima, ovisno o tome u kojoj gradskoj četvrti im je prebivalište. Tako u Područnom uredu Centar glasuju birači srpske nacionalne manjine s prebivalištem na području gradske četvrti Donji Grad i Podsljeme, u Područnom uredu Medveščak, Draškovićeva 15, glasuju oni s područja gradske četvrti Gornji Grad-Medveščak, u Područnom uredu Trnje birači s područja te gradske četvrti, u Područnom uredu Maksimir, Petrova 116, birači iz Maksimira, u Područnom uredu Peščenica, Zapoljska 1, birači s prebivalištem u gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak, u Područnom uredu Novi Zagreb, Avenija Dubrovnik 12, birači srpske nacionalne manjine iz gradskih četvrti Novi Zagreb- istok, Novi Zagreb- zapad i Brezovica. U Područnom uredu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 2, glasuju birači srpske manjine iz gradskih četvrti Trešnjevka-sjever i Trešnejvka-jug, u Područnom uredu Črnomerec, Trg Francuske Republike 15, birači s područja te četvrti, a u Područnom uredu Dubrava, Dubrava 49, birači srpske manjine iz Gornje Dubrave i Donje Dubrave.

U područnom uredu Susedgrad, Sigetje 2, biračko je mjesto za birače srpske manjine iz četvrti Stenjevec i Podsused-Vrapče, a u Područnom uredu Sesvete, Trg D. Domjanića 4, glasuju birači srpske manjine koji imaju prebivalište u toj gradskoj četvrti.

Dodatna provjera o biračkom mjestu može se zatražiti na brojeve telefona GIP-a: 610-0101, 610-0113, 610-0102, 610-0103.

Zamjenik predsjednika GIP-a je pozvao pripadnike nacionalnih manjina čiji se predstavnici natječu na izborima, da izađu na birališta kako se izbori više ne bi morali ponavljati. Napomenuo je i da će se prvi neslužbeni rezultati izbora u Zagrebu znati već oko 20-21 sat.

(Hina) xbdj ysšh

Pročitajte više