U Zagrebu uhvaćen s više od dva kilograma marihuane

U STANU 35-godišnjaka, za kojeg je zagrebačka policija sumnjala da se bavi preprodajom droge, zaplijenjeno je preko dva kilograma marihuane, vrijedne više od 40.000 kuna.

Policija je danas izvijestila da je 35-godišnjaku jučer pretražen stan, nakon što je dan ranije prilikom uhićenja na području Maksimira kod njega pronađeno pola grama marihuane.

U stanu je pronađeno 2.065 grama marihuane pakirane u dvije vrećice, tri paketa oblijepljena samoljepljivom trakom i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na 10.000 kuna u "veleprodaji", dok bi se u prodaji na malo postigla cijena viša od 40.000 kuna jer, po policijskim podacima, gram marihuane na zagrebačkom narko tržištu stoji oko 20 kuna.

Osumnjičeni je do sada u više navrata evidentiran zbog zloporabe opojnih droga, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Prije šest godina bio je obuhvaćen kriminalističkom obradom tijekom koje je zaplijenjeno oko šest kilograma marihuane.

Uz kaznenu prijavu 35-godišnjak je odveden dežurnom istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Pročitajte više