U zatvoru se ubio Alen Rizvanović, manijak koji je autom gazio pješake po Grazu

Screenshot: Youtube

AUSTRIJSKO ministarstvo pravosuđa je potvrdilo kako je trostruki ubojica Alen Rizvanović izvršio samoubojstvo u zatvoru, ali nije željelo davati dodatne informacije. Kronen Zeitung piše kako je beživotno tijelo 33-godišnjeg Rizvanovića pronađeno u subotu ujutro u samici u zatvoru Stein. 

Rizvanović je 20. lipnja 2015. u Grazu u pješačkoj zoni automobilom usmrtio tri, a ozlijedio 36 osoba. Postoje i snimke na kojima se vidi kako su pješaci očajnički pokušavali izbjeći nalet automobila. Nakon krvavog pohoda Rizvanović je izašao iz vozila te počeo napadati ljude i prijetiti im nožem, a policija ga je nedugo nakon toga uhitila.

Bio sklon nasilju

Policija je ubrzo nakon napada isključila terorizam kao moguć motiv napada i pripisala ga psihičkoj bolesti. Unatoč tome, utvrdilo se da ne postoji razlog za njegovo smještanje u specijaliziranu ustanovu, nego je poslan u zatvor. Rizvanović, koji je bio profesionalni vozač, i ranije je bio sklon nasilju te je nedugo prije krvavog pohoda izbačen iz obiteljskog doma uz zabranu pristupa obitelji.

Sudilo mu se za trostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva čak 108 osoba koje su mu se toga kobnog dana našle na meti. Tri mjeseca nakon napada osuđen je na doživotni zatvor. Inače, Rizvanović se s roditeljima u Austriju preselio ratne 1993. godine, u dobi od četiri godine. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više