Prvi put u povijesti: Poznati i nepoznati Hrvati i Slovenci igrat će odbojku preko žilet žice

Foto: FAH

PO PRVI puta u europskoj povijesti održat će se prijateljska utakmica preko žice između hrvatskih i slovenskih olimpijaca, reprezentativaca, sportaša, studenata, profesora, kulturnjaka i svih građana na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri.

Prvo poluvrijeme odigrat će se u 11 sati na graničnom prijelazu Lucija - Brezovica, a drugo u 14 sati na prijelazu Dragonja - Kaštel, navodi se u priopćenju grada Pule.

Riječ je o zajedničkom prosvjedu zbog slovenskog postavljanja žilet žice uz granicu s Hrvatskom, a organizira ga grad Pula, koji je kandidat za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

"Prijateljska odbojkaška utakmica preko žice održava se u sklopu prosvjeda protiv postavljanja žice na granici između Hrvatske i Slovenije u Istri, ali i bilo gdje u Europi, protiv svih žica koje stoje na putu ljudskoj slobodi.Želimo poslati snažnu poruku cijeloj Europi kako žica u Istri nije dobrodošla," poručila je inicijatorica i koordinatorica te prosvjedne akcije Vlatka Kolarović.

Kolarović je rekla da je od hrvatskih sportaša potvrdio dolazak olimpijski pobjednik u streljaštvu Giovanni Cernogoraz, osvajač zlatne medalje u disciplini trap na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, da će u utakmici sudjelovati odbojkaši iz slovenskih gradova u istri Izole i Kopra, te hrvatskih gradova Umaga i Novigrada i, kako je rekla, veliki broj hrvatskih i slovenskih kulturnjaka.

Pročitajte više