Ubijen osobni tjelohranitelj kralja Saudijske Arabije

Screenshot: Facebook/Nova Riani

OSOBNI tjelohranitelj kralja Saudijske Arabije, Salmana bin Abdulaziza Al-Sauda, ubijen je ove subote tijekom svađe s prijateljem, priopćila je lokalna policija, a prenosi CNN.

Abdul-Aziz Al-Faghm, general bojnik saudijske Kraljevske garde, bio je poznata figura u kraljevstvu. Služio je kraljevskoj obitelji posljednjih 15 godina, prvo kao dio pratnje pokojnog kralja Abdullaha, a zatim kao osobni tjelohranitelj kralja Salmana.

Pucnjava u kući prijatelja

Al-Faghm je u subotu posjetio svog prijatelja u gradu Džedi i kod njega u kući sukobio se s drugim poznanikom, Mamdouhom bin Meshaalom bin Alijem.

Državni mediji nisu iznijeli detalje o razlogu sukoba, ali su izvijestili da je Bin Ali napustio kuću, "vratio se s pištoljem i upucao generala Abdel-Aziza Al-Faghma".

Osim što je tijekom pucnjave ubijen tjelohranitelj Al-Faghm, ozljede su zadobile i druge dvije osobe, uključujući vlasnika kuće.

"Odbio se predati"

Kad je policija stigla na mjesto događaja, Bin Ali je "počeo pucati i odbio se predati", priopćila je policija i dodala je kako su ga policijski službenici usmrtili tijekom te pucnjave.

Abdul-Aziz Al-Faghm pokopan je u Meki u nedjelju, a saudijske novine Okaz prozvale su ga "čuvarem kraljeva".

Policija provodi istragu incidenta.

Pročitajte više