Ubijen pas kod Bjelovara. "Susjed ga je zatukao motkom. Kakav monstrum moraš biti..."

U Ulici Đure Sudete u Bjelovaru prije dva tjedna dogodio se šokantan incident. Kako Bjelovarčanin Stjepan Godinić tvrdi za Klikni.hr, njemu je susjed motikom ispred kuće ubio psa, malog mješanca po imenu Tiko, koji je s njim živio pet godina.

"Šokiran sam, uznemiren i tužan. Ne mogu oka sklopiti zbog ovoga što sam doživio. Susjed koji živi kraj mene i kojeg poznajem 40-ak godina mi je ispred kuće mučki motikom ubio psa, moga Tika. Kakav monstrum moraš biti za tako nešto", ispričao je u nevjerici za portal Godinić.

Istaknuo je da je Tiko bio napušteni pas kojeg su prije pet godina "uzeli pod svoje" i od tada im je bio poput člana obitelji. "Baš smo ga voljeli. Svaki dan je sa mnom bio u radionici, živio je s nama, išli smo u šetnje, moj unuk od pet godina ga je volio, kao i djeca u naselju", priča potreseni Bjelovarčanin. 

"Udario mi je psa motkom. Tiko je pao u nesvijest, ali ga je ovaj još išao dokrajčiti"

"Taj susjed, inače stariji čovjek, često sa svojim psom šeće po naselju, ali šeće s naoštrenom motikom u ruci. Tiko je izašao iz dvorišta, došao do njega, da bi ga ovaj udario motikom u glavu. Pas je odmah pao u nesvijest, ali ga je ovaj još išao dokrajčiti s nekoliko udaraca u glavu, nakon čega mi je doviknuo: 'Evo ti sada tvoga psa'", ispričao je Klikni.hr šokirani Godinić. 

Tada je on, prepričava, nazvao policiju i veterinarsku službu, koja je navodno ustanovila da je pas preminuo od udaraca u glavu. Stjepan je jučer primio nalaz obdukcije iz Križevaca koji potvrđuje da je pas ubijen udarcem tupim predmetom u sljepoočnicu. 

"Strašno nešto, potpuno sam u šoku"

"Htio sam da Tiko bude pokopan u svojem dvorištu, ali policija ga je uzela zbog dokaza, a kasnije je pas završio na obdukciji u Križevcima. Dobio sam nalaze u kojima piše da je umro od snažnog udarca tupim predmetom u glavu. Vidjet ćemo koje će daljnje procedure biti", rekao je Stjepan Godinić. 

"Strašno nešto, nemam riječi i potpuno sam u šoku da mi se tako nešto može dogoditi ispred kuće", kaže vlasnik psa.

Index je o ovom slučaju upitao bjelovarsko-bilogorsku policiju, a njihov odgovor ćemo objaviti kada pristigne. 

Fotografija je zamućena, ali upozoravamo da bi nekim čitateljima ipak mogla biti uznemirujuća

Pročitajte više