Ubijen zadnji organizator Arkanova ubojstva

JEDNA od posljednjih preostalih osoba osumnjičenih za ubojstvo bivšeg srbijanskog šefa mafije i čelnika paravojnih jedinica Željka Ražnatovića Arkana, ubijena je u subotu kasno navečer u Beogradu, izvijestila je tamošnja policija.

U središtu Beograda, u tipičnom ubojstvu mafijaškog stila, smaknut je Branko Jeftović zvan Jorga, a ubojica je odmah pobjegao s mjesta događaja.

Dvojica od četvorice osumnjičenika za ubojstvo Arkana, koje se dogodilo početkom 2000. godine, već su ubijeni, a njihove ubojice još uvijek nisu otkrivene.

Dva preostala osumnjičenika, koji su također poznate ličnosti beogradskog podzemlja, Andrija Drašković i Zoran Nedović, nedavno su uspjeli preživjeti odvojene pokušaje ubojstva u kojima su smrtno nastradali njihovi tjeločuvari.

Arkan je predvodio zloglasnu srpsku paravojnu postrojbu "Tigrove" koja je počinila mnoge zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tijekom ratova vođenih devedestih godina.

Direktni motivi Arkanova ubojstva nikada nisu otkriveni. No, brojne glasine tvrdile su da je Arkan pregovarao o dobivanju imuniteta od sudskog progona sa Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu u zamjenu za svjedočenje protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića.

Miloševiću se trenutno sudi pred tim sudom za ratne zločine u zemljama bivše Jugoslavije.

Pročitajte više