Ubijen zaštitar na snimanju spota Buste Rhymesa

ISRAEL RAMIERZ, 29-godišnji zaštitar koji je čuvao američkog rap-umjetnika Bustu Rhymesa, ubijen je hicem u prsa u noći od subote na nedjelju u Brooklynu, u vrijeme kada je Rhymes zajedno s još nekoliko repera u tamošnjem studiju snimao video-spot za svoju novu pjesmu "Touch It".

Jedan od zaposlenika studija tvrdi kako reper vjerojatno nije ni čuo pucnje, jer se ubojstvo dogodilo na ulici, a snimanje je izvođeno u zvučno izoliranom studiju na devetom katu skladišta u Brooklynu.

Policijski izvori, pak, navode kako je na snimanju sudjelovalo oko 500 ljudi, uključujući poznata glazbena imena kao Missy Elliott, 50 Cent, Lloyd Banks, Sean "Puff  Diddy" Combs i Mary J. Blige te igrača "New York Yankeesa"

Navodi se kako je Ramirez stajao na ulici, a da je do ispaljivanja hitaca došlo nedugo nakon što je masa od 500 ljudi izašla sa snimanja. Ramirez i ostatak zaštitarskog tima je, navodno, došao u verbalni sukob s nekoliko desetaka "raspojasanih" osoba koje su bile promatrale snimanje spota.

Rhymes zasad policiji nije dao nikakvu izjavu, kao ni veliki broj njegovih kolega. Godine 2004. je osuđen na šest mjeseci uvjetno zbog fizičkog napada.

Još nije posve jasno koje je oružje korišteno u incidentu. Dok su prvi izvještaji govorili o 14 metaka ispaljenih iz "kalašnjikova", noviji izvještaji govore o tome da je policija na mjestu događaja pronašla i balističkom vještačenju podvrgla srebrni revolver.

"Touch It" je, inače, drugi po redu singl sa Rhymesovog novog albuma "Big Bang", koji izlazi u travnju i na kojem gostuju Eminem, Stevie Wonder i pokojni Ol' Dirty Bastard.

D.A.

Pročitajte više