UBOJSTVO U SISKU

Ubio im je majku i suprugu i sve im spalio, hitno trebaju smještaj. Evo kako pomoći

Foto: Privatna arhiva, Facebook

Tragična smrt Ivane J., 45-godišnjakinje koju je u luđakom pohodu u Sisku ubio susjed Nedžad Fetić (50) i teško joj ranio supruga i još troje susjeda, potresla je cijelu Hrvatsku.

U jednoj od sisačkih grupa na Facebooku objavljen je apel u kojem se moli sve koji su u mogućnosti da pomognu Ivaninoj obitelji. 

Uz gubitak supruge i majke obitelj je naime pretrpjela i teški materijalni gubitak - izgorjela im je kuća sa svim stvarima i dokumentima. Ubojica je zapalio i automobil Ivaninog supruga koji mu je kao taksistu bio glavno sredstvo za rad. 

Kako pomoći obitelji ubijene žene

U apelu u grupi na Facebooku moli se da se javi netko tko bi im mogao ponuditi privremeni smještaj jer trenutno spavaju na raznim mjestima.

Objavljen je i broj bankovnog računa kćeri Erike Bradač. Index je stupio u kontakt s Erikom i potvrdila nam je broj IBAN-a na koji se može pomoći: HR4723400093234005476 (Erika Bradač).

Erika nam je kazala kako je sada najpotrebniji smještaj za tatu i brata, budući da u kući ne mogu biti. 

"Trenutno od stvari ne treba ništa. Nešto smo uspjeli kupiti, nešto smo spasili, što se dalo spasiti. Najbitniji je smještaj za tatu i bratu, pošto u kući ne mogu biti", rekla je Indexu Erika.

Ako možete pomoći sa smještajem, Eriku možete kontaktirati na broj mobitela: 0997808149.

Pogledajte i fotografije spaljene kuće i automobila.

Potresni oproštaj kćeri od majke

Erika se ranije potresnom porukom na Facebooku oprostila od majke. 

"Majko moja, bila si najdivnija osoba na ovom svijetu. Bila si moj heroj i uvijek ćeš to i biti. Pamtit ćemo te po tvojim ludostima, smijehu i po svemu što si napravila za sestru, brata i mene. Srce me boli kad znam da te više nema, ali znam da si sada na boljem i ljepšem mjestu. I znam da ćeš uvijek paziti na nas i voditi nas na pravi put kroz život. Nema riječi kojima bi opisala svoju tugu i bol jer više nisi kraj mene. Bila si moja mama i moja najbolja prijateljica kroz život. Počivala u miru, majčice moja", napisala je Erika. 

Luđački pohod ubojice koji je obitelj ostavio bez doma, automobila...

Ivanu je susjed ubio iz ilegalne puške, pred očima supruga Miroslava i 12-godišnjeg sina, ničim izazvan. U luđačkom pohodu Fetić je hodao ulicom u sisačkim Capraškim poljanama i pucao u ljude. Teško je ranio Ivaninog supruga i još troje susjeda. Zapalio je svoju i još dvije kuće, a onda i još dva auta. Potom se dao u bijeg.

Uhićen je u Domagojevoj ulici u Sisku nakon gotovo pet sati bijega. 

Fetiću je u međuvremenu određeno mjesec dana istražnog zatvora. Pritvor mu je određen radi otklanjanja mogućnosti utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja djela. Osumnjičen je za ubojstvo, pokušaj ubojstva, nedopušteno držanje oružja i izazivanje požara.

Fetićev odvjetnik po službenoj dužnosti Danko Kovač rekao je da se njegov branjenik na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku djelomično branio, odnosno odgovorio je na neka od pitanja, a izrazio je i žaljenje zbog svog postupka.

Precizirajući kaznenu prijavu rekao je kako se njegovom branjeniku na teret stavlja kazneno djelo ubojstva, potom šest kaznenih djela pokušaja ubojstva, jedno kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari te dva kaznena djela protiv opće sigurnosti i izazivanja požara. 

Pročitajte više