Ubio se branitelj koji je dobio otkaz u tvrtki pleterničkog gradonačelnika Lucića

HRVATSKI branitelj iz Brodskog Drenovca, koji je dobio otkaz u tvrtki HDZ-ova saborskog zastupnika i pleterničkog gradonačelnika Franje Lucića, danas je počinio samoubojstvo vješanjem.

Glasnogovornik Policijske uprave požeško-slavonske Krunoslav Okić potvrdio nam je kako je hrvatski branitelj iz Brodskog Drenovca jutros počinio samoubojstvo vješanjem. Branitelj se i u svojem oproštajnom pismu navodno osvrnuo na pleterničkog gradonačelnika Franju Lucića.

Na Županijskom radiju Požega navodno zabranjena objava pisma braniteljeve supruge

Ovo nije prvi put da se branitelj pokušao ubiti, a to svjedoči i pismo koje je njegova supruga J.N. uputila Županijskom radiju Požega u ljeto prošle godine. U tom pismu, koje je bivši glavni urednik Radija Slavko Didović, prema informacijama kojima raspolaže Index, navodno zabranio objaviti, supruga branitelja tvrdi kako se branitelj pokušao ubiti zbog otkaza i bahatosti pleterničkog gradonačelnika.

"Ja sam supruga od M. N. koji je bio hrvatski branitelj od 15. ožujka 1991. godine do 31. listopada 1991. godine u MUP-u, a od 01. studenog 1991. godine do 30. srpnja 1992. godine i od 02. kolovoza 1995. godine do 23. rujna 1995. godine u HV-u. Bio je zaposlenik firme Tofrado, ali na žalost dobio je otkaz i na taj način ugrožena je naša egzistencija. Prije par dana je pokušao suicid i nalazi se u bolnici", stajalo je u tom pismu.

"Polako gubim kontrolu jer je moj suprug zbog otkaza i bahatosti gradonačelnika završio na ulici"

"Ovih dana čitamo i slušamo hvalospjeve gradonačelnika F. Lucića o njegovim pomoćima braniteljima te polako gubim kontrolu jer je moj suprug zbog otkaza i bahatosti gradonačelnika završio na ulici i pokušao skončati svoj život. Gospodin F. Lucić se naježi kada čuje riječ hrvatski, a kosa mu se diže na glavi kada čuje branitelj. U Pleternici i Tofradu i Oropletu prvo dobivaju otkaze hrvatski branitelji oni koji su došli prvi u rat, a izišli zadnji, kada je privatizirano sve i nastali tajkuni. Gospodine F. Luciću, da li se ikad zapitaš da je netko zbog tvoga ponašanja pokušao suicid ili da ga je počinio.

Gospodine brigadiru Paveliću, molim Vas da objavite ovo pismo i tražim od Vas bilo kakvu pomoć jer nemamo financijskih sredstava za život, a suprug je odvezen u bolnicu", stoji u zabranjenom pismu supruge branitelja koji se danas objesio. Gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić je vlasnik tvrtke Tofado u kojoj je branitelj dobio otkaz.

"Kao glavni urednik nikada nisam zabranjivao objavljivanje nikakvih sadržaja"

Bivši glavni urednik Županijskog radija Požege Slavko Didović reagirao je na navod da je zabranio objavljivanje pisma supruge branitelja. "Mogu reći da me je zatekla informacija da sam zabranio objavljivanje pisma, jer kao glavni urednik nikada nisam zabranjivao objavljivanje nikakvih sadržaja, nego sam samo sugerirao da se u spornim slučajevima zatraži i izjava druge strane. Prema tome, hoće li nešto biti objavljeno ili neće, nije ovisilo o meni, nego o onima koji uređuju i realiziraju programske sadržaje, a u konkretnom slučaju emisiju za branitelje. Zašto nisu objavljeni pismo o otkazu i izjava predstavnika sporne tvrtke, meni nije poznato.

Kao glavni urednik zastupao sam princip koji se odnosio na cijeli program i u skladu je sa zahtjevima objektivnog informiranja. Žao mi je što je sudbina nesretnog branitelja iskorištena kako bi me se javno blatilo, iako sam u međuvremenu prestao biti urednik Županijskog radija Požege i nastavljam anoniman život običnog, malog čovjeka. No, to više govori o onima koji šire takve neistine, nego o meni", tvrdi u svojoj reakciji Slavko Didović. 

Pročitajte više