Ubojica Anne Lindh uložio žalbu

MIHAJLO MIHAJLOVIĆ, ubojica švedske ministrice vanjskih poslova Anne Lindh koji je koncem ožujka osuđen na doživotni zatvor, uložio je žalbu na presudu, priopćio je u utorak sud u Stockholmu.

Mihajlović kojemu je 25 godina, osuđen je 23. ožujka na doživotnu zatvorsku kaznu jer je 10. rujna 2003. nožem ubio Annu Lindh u robnoj kući u Stockholmu. Sutradan je podlegla ozljedama zbog unutarnjeg krvarenja.

Rok za podnošenje žalbe sudu bio je utorak u podne.

Predmet će se sada predati na stockholmski prizivni sud (Svea Hovraett), sukladno švedskoj pravosudnoj proceduri, a glavna rasprava pred prizivnim sudom mora se održati u roku od pet tjedana. Žalbu je u ime optuženika podnio odvjetnik Peter Althin malo prije podneva u utorak. U njoj se od prizivnog suda traži da već unarpijed odluči da li će još jedanput ispitati nalaz psihijatrijskog vještačenja osuđenog Mihajlovića, na koje se obrana žalila već u prvostupanjskom procesu. Prema odvjetniku Althinu, i dalje postoje opravdane sumnje u ocjenu vještaka prema kojoj Mihajlović u trenutku počinjanja djela nije imao ozbiljnih psihičkih poremećaja.

Promatrači također ocjenjuju da će Mihajlović u žalbenom postupku ponovo negirati namjeru ubostva prilikom napada na ministricu Lindh.

Pročitajte više