Ubojice sarajevskog konobara Hrvatska predaje BiH

EDIN VUK i Anel Herak iz Sarajeva, koji su na osnovu međunarodne tjeralice raspisane zbog ubojstva 23-godišnjeg sarajevskog konobara Amara Mistrića uhićeni u Omišu, danas bi na jednom od graničnih prijelaza trebali biti isporučeni Bosni i Hercegovini. Nakon što stignu u Sarajevo, dvojac će biti odveden u pritvor koji im je određen odmah nakon raspisivanja tjeralice.

Kantonalni tužitelj iz Sarajeva, Edin Muratbegović, za Dnevni avaz je rekao kako je uputio zahtjev za produženje pritvora Vuku i Heraku te njihovim pomagačima Almiru Bravi i Midhatu Čehajiću za još dva mjeseca.

Podsjetimo, nesretni konobar i suvlasnik sarajevskog kafića "Ochorios" je ubijen u ulici Džemala Bijedića, u noći sa 12. i 13. kolovoza, i to iz posve bizarnog razloga - odbio je dvojici 22-godišnjaka poslužiti piće. Prosvjednici su najavili kako će blokada ulica trajati sve dok se ne pronađu Mistrićevi ubojice. Edin Vuk i Anel Herak su se nakon ubojstva dali u bijeg, a policija je svega nekoliko sati nakon pucnjave uhitila njihove pomagače, 21-godišnjeg Midhata Čehajića i 22-godišnjeg Almira Bravu iz Sarajeva, koji su ih automobilom odvezli u pravcu Vogošće. Dvojac je Mistrića prvo fizički napao, a potom mu je Vuk ispalio smrtonosni hitac u glavu, iz oružja koje ilegalno posjeduje.

Pročitajte više